Optredens

YourWeddingPhotos

Op zondag 6 maart zijn wij te zien in de schouwburg bij Deventer Open Podium. Wij laten een korte versie zien van "Ik was eens..." Deze voorstelling hebben we vorig jaar gespeeld in de schouwburg. Dus.....mocht je deze voorstelling gemist hebben dan is dit je kans om ons in actie te zien met zang, dans en theater! De entree is gratis... Graag tot ziens op zondag 6 maart. 

 

De afgelopen tijd had je ons kunnen zien bij de volgende gelegenheden:

2015 september   Vrijetijdsmarkt in de Lebuïnuskerk in Deventer.
2 optredens van 12.30-12.40 uur en van 14.45-14.55 uur
2015 juni Grote show ' Ik was eens…' in de Deventer Schouwburg
2014 november Flora Frits
2014 september Vrijetijdsmarkt in de Lebuïnuskerk in Deventer
2014 juni In De Wei Concert bij Culture Club de Haere
2014 mei Schalkhaar live Apropos bracht kleurrijke types naar Schalkhaar LIve
2014 januari Tijdens de Paradiso Korendagen in Amsterdam
2013 november Vrijwilligersavond
2013 september Nacht van Goud
2013 september Benefietconcert KWF
2013 september Vrijetijdsmarkt
2013 april Als onderdeel van het KWF Benefietconcert in de Schouwburg in Deventer
2013   februari   Voor de 'Vrouwen van Nu' in Cultuurhuus Braakhekke te Bathmen
2013   januari   Tijdens de Paradiso Korendagen in Amsterdam

 

Naast kleinere optredens zetten we eens in de 2 à 3 jaar een avondvullend programma op de planken, onze 'grote shows', die volledig in eigen beheer ontwikkeld worden. Op dit moment zijn we alweer druk in de weer voor onze volgende grote show die voor het najaar van 2014 gepland staat.

Eerdere grote shows van Apropos waren:

Mens BV

Onze laatste grote show vond begin juni 2012 plaats, waarbij we 3 keer een 'volle bak' trokken op een speciaal voor deze show uitgezochte en als 'mensenfabriek' ingerichte locatie in Twello. Met zang, dans en het nodige drama werd in deze prikkelende theatervoorstelling het publiek de vraag gesteld of perfectie nou daadwerkelijk gelukkig maakt...? Deze show kon enkel mogelijk gemaakt worden door de grote inzet van vele vrijwilligers rondom Apropos, waarbij zeker het fantastisch team van Rechtop! (www.rechtop.nu) alle lof verdient. De reacties waren louter lovend, met een 'dikke 10' van de recensent van RTV Oost als slagroom op de taart!

Mens BV deel 1 Mens BV deel 2 Mens BV deel 3 Mens BV deel 4

Pimp your Soul

In Pimp your Soul, die wij in november 2008 tweemaal tot uitvoer brachten, ontworstelt een barmeisje zich aan de ijzeren greep van haar Pimp. Bij ontvangst werd het publiek al direct in louche sferen gebracht door de aanwezigheid van bodyguards, slonzige toiletjuffrouwen en rolschaatsende serveersters. Tijdens de show kon het publiek al swingend genieten van een onvervalst 60’s- en 70’s-soulrepertoire, waarbij de nummerkeuze, de choreografieën en het dramaspel het verhaal vertelden. Voor deze show is een warme samenwerking aangegaan met de Deventer soulband Soulfever, die ook na afloop van de show op onvermoeibare wijze het swingfeest vormgaf.

Dromen

De vierde grote show die we op de planken brachten is Dromen, een reizende voorstelling en gebaseerd op emoties die in dromen aan ons voorbij kunnen komen. De voorstelling werd van 2005 t/m 2007 in totaal 9 keer in Overijssel en Gelderland opgevoerd. Dromen was een zeer grote uitdaging voor Apropos, en de reacties uit het publiek waren lovend.

Via Veritas

In april 2002 hebben we onze derde avondvullende show uitgevoerd. In deze show is Apropos op zoek gegaan naar De Waarheid; Via Veritas! Lang geleden heeft een Deventenaar met spirituele gaven, Derk genaamd, een aantal bedreigende voorspellingen gedaan. Deventer moest zich opmaken voor nare gebeurtenissen. Zelfs onze toenmalige burgemeester James van Lidth de Jeude was hierbij betrokken. Uitgerekend op de avond van de voorstelling dreigden deze voorspellingen uit te komen…

Elementen in Equilibrium

In juni 1999 werd het tweede (bijna) nachtelijke avondvullende programma op de planken gezet. De elementen, water, lucht, aarde en vuur waren het thema; Elementen in Equilibrium. De voorstelling was speciaal geschreven voor de unieke locatie waar deze werd opgevoerd, het openluchttheater De Oxerhof op het landgoed Oxe tussen Deventer en Bathmen.

Door!

De allereerste avondvullende voorstelling werd Door! In de Deventer Schouwburg kon ons publiek kijken en luisteren naar zang en dans, maar ook naar zelfgemaakte videoclips, bodypaint-acts en een kolossaal decor. Deze show vond plaats in 1997.