Wie zijn wij

Laten we ons even voorstellen: Apropos is een groep van ruim 60 enthousiaste en betrokken mensen uit Deventer e.o. die zingen, dansen en theater maken op een eigentijdse en originele manier.

We zijn regelmatig te zien met optredens in meestal Deventer en omgeving. Soms maken we een landelijk uitstapje naar bijvoorbeeld Paradiso in Amsterdam. Afhankelijk van de tijd worden deze optredens zo nu en dan aangevuld door wat uitgebreider dansen door de afzonderlijk repeterende dansgroep, of aangekleed met wat toepasselijk theater. Daarnaast zetten we als koor eens in de 2 à 3 jaar een avondvullend programma op de planken, hierover lees je meer onder de kop 'optredens'. Al onze optredens komen tot stand onder leiding van dirigent Annelore Horn en choreografe Iris Jager.

YourWeddingPhotos

Bij onze ‘grote shows’ werken we tevens samen met een regisseur/regisseuse. Tijdens onze laatste grote show ‘Mens BV’ was dat Karien van der Laak, die voortkomt uit onze eigen geledingen. Want juist dat past ook zo bij Apropos, je binnen onze club verder ontwikkelen, op wat voor een vlak dan ook!

Apropos is in 1995 opgericht door Werner Degger; samen met Ingrid Luttik, die jarenlang de voorzittershamer hanteerde, is Werner erelid van Apropos. Ons repertoire bestaat uit verschillende soorten muziek, zoals nummers van Anouk, Pink, Jason Mraz, Queen, Red Hot Chili Peppers, Sting, Live, Mika, Robbie Williams, etc. Bijna altijd werken we met eigen arrangementen; nummers worden speciaal voor ons bewerkt of geschreven. Onder de kop 'playlist' vind je het complete actuele repertoire van Apropos.

 Wim Hijink

Al onze optredens en shows worden in volledig in eigen beheer ontwikkeld; om goed te kunnen functioneren dient de interne huishouding dan ook goed geregeld te zijn. Zo kennen we commissies voor creatieve ontwikkeling, productie, kleding, decor, schmink, video, etc. De uitdaging schuilt hem altijd in het feit dat we graag nieuwe kanten van onszelf laten zien in een verrassende en onderscheidende voorstelling. We vinden het belangrijk dat leden ook buiten het zingen, dansen en theater maken excelleren en een steentje bijdragen aan het tot stand komen van onze optredens. Een must is dit niet, wel heel erg leuk!

Mede met het oog op de nieuwe grote show zoekt Zang- & danstheater Apropos nog een aantal nieuwe leden. Zeker de 'mannelijke stemgroepen' kunnen nog wel wat aanvulling kunnen gebruiken, maar ook voor meiden zijn er nog wel wat plekken. Dus hou je van zingen, swingen, theater, en vooral ook van veel lol en gezelligheid, kom dan vooral een keertje kijken op onze repetitieavond bij ’t Hof van Colmschate!