What's Next?

27 januari

Big Battle Circus! In samenwerking met De Hanzestad Bigband.

Tijdens dit spetterende optreden, komen zowel de Bigband als Apropos erachter dat ze beide Zaal Braakhekke in Bathmen hebben afgehuurd....er is echter maar 1 podium! Zie hoe een bijzondere samenwerking tot stand komt en hoe een jaloerse circusdirecteur een wel heel bijzondere wending aan het verhaal geeft,  door de Bigband te verkiezen boven zijn eigen circus.... 

 Aanvang: 14.30 - Cultuurhuus Braakhekke

 Kaarten: Volw. € 7,50, Kind € 5,-, verkrijgbaar via: https://cultuurhuusbraakhekke.nl

 

 

De afgelopen tijd had je ons kunnen zien bij de volgende gelegenheden:

4 maart 2018

Deventer Open Podium @ Deventer Schouwburg.
Peter Lammers

19 november 2017

Deventer Dansdagen @ Deventer Schouwburg

23 september 2017

Terug naar de Kust Korendag 2017 te Scheveningen

Juni 2017
Kixxx bosspel te Schalkhaar

Mei 2017

Schalkhaar Life

Maart 2017

Boodschappen doen met Apropos! (Spek de Kas clubactie @ Jumbo Colmschate


Deventer Open Podium @ Deventer Schouwburg

Januari 2017

Paradiso Korendagen 2017 te Amsterdam

December 2016

Deventer Dansdagen @ Deventer Schouwburg

September 2016
Vrijetijdsmarkt te Deventer
Mei 2016

Schalkhaar Life

April 2016
Excuse Mi Korenfestival te Deventer
Maart 2016

Deventer Open Podium @ Deventer Schouwburg

Naast kleinere optredens zetten we eens in de 2 à 3 jaar een avondvullend programma op de planken, onze "grote shows", die volledig in eigen beheer ontwikkeld worden. Op dit moment zijn we alweer druk bezig met onze volgende grote show die in juni 2018 gepland staat.

2018: REUS, Clowns, Kliekjes en Kardinale zondes

Dat wij voor een show goed uitpakken is bekend, echter dit jaar was de show grootser dan ooit.
Op 9 en 10 juni 2018 waren wij na een intensieve voorbereiding klaar voor onze show: REUS

Dit keer bouwden wij met vereende krachten het evenemententerrein De Kuip in Colmschate geleidelijk om in een 'Freaky festivalterrein'.

Zodra de bezoekers het REUS terrein betreden, worden zij ondergedompeld in een theaterfestival met lekker eten en drinken. Ondertussen krijgen zij reeds kleine stukjes theater voorgeschoteld door de circusartiesten die zich voorbereiden op hun act.
De show wordt voortgezet in de circustent, waar het verhaal een schokkende en onverwachte wending neemt…. De aanwezige inspecteur neemt de bezoekers mee door de avond, op zoek naar het antwoord op de vraag: “Wie is in staat om de meest ernstige van de 7 zondes te begaan?” Alle 7 zondes komen aan bod in deze show waarin naast zang en dans, dit keer meer gesproken werd, waardoor er een duidelijk verhaal ontstond.

REUS is Latijn voor ”schuldig” en dit is de hoofdvraag in deze wervelende show.
Daarnaast slaat REUS zonder clownsneusje op het reusachtige ego van de directeur, zelf klein van stuk.
Bovendien is REUS een knipoog naar het bekende circus. Want als je de U omdraait, staat er RENS. En wie kent nou niet circus Renz?

REUS is een zoektocht naar de vraag in hoeverre wij zelf ( on) schuldig zijn aan de zeven zondes en waarom wij altijd zo ons best doen om anderen daarin te veroordelen.

Er was zoveel belangstelling dat wij de show dat weekend 3 maal in een goed gevulde circustent mochten opvoeren.
De reacties van het publiek waren positief en enthousiast!
En…..wij denken dat dat niet alleen aan het mooie weer heeft gelegen!

Peter Lammers, Robert Bronswinkel

 

2015: Ik was eens.....

'Ik was eens' is niet alleen een sprookje met dwergen, monsters, een knappe prins en een prille liefde, maar ook een verhaal over een zoektocht naar individualiteit en het ontworstelen aan gevestigde normen. In hoeverre kun je 'anders zijn', binnen een groep je individualiteit behouden. Of is dat een sprookje? De muziek, een combinatie van pakkende 'gouwe ouwe' en moderne, hippe nummers, is de basis van het verhaal. Gevoelige nummers als 'True colors' (Cindy Lauper) en 'Crazy' (Gnarls Barkley) werden afgewisseld met stevige rocknummers als 'Uprising' (Muse). Zo ontstond er een gevarieerde combinatie van zang, dans en drama.

Onze laatste grote show vond plaats in juni 2015. In een volle Deventer Schouwburg kon het publiek tot 3 keer toe genieten van een sprookje. Voorafgaand aan de voorstelling werd het publiek ontvangen op het Vogeleiland om alvast te proeven aan de verschillende elementen van de show. De show werd zeer goed ontvangen en de reacties waren lovend!

Ik was eens...

2012: Mens BV

Onze laatste grote show vond begin juni 2012 plaats, waarbij we 3 keer een 'volle bak' trokken op een speciaal voor deze show uitgezochte en als 'mensenfabriek' ingerichte locatie in Twello. Met zang, dans en het nodige drama werd in deze prikkelende theatervoorstelling het publiek de vraag gesteld of perfectie nou daadwerkelijk gelukkig maakt...? Deze show kon enkel mogelijk gemaakt worden door de grote inzet van vele vrijwilligers rondom Apropos, waarbij zeker het fantastisch team van Rechtop! (www.rechtop.nu) alle lof verdient. De reacties waren louter lovend, met een 'dikke 10' van de recensent van RTV Oost als slagroom op de taart!

Video 1 | Video 2 | Video 3 | Video 4

2008: Pimp your Soul

In Pimp your Soul, die wij in november 2008 tweemaal tot uitvoer brachten, ontworstelt een barmeisje zich aan de ijzeren greep van haar Pimp. Bij ontvangst werd het publiek al direct in louche sferen gebracht door de aanwezigheid van bodyguards, slonzige toiletjuffrouwen en rolschaatsende serveersters. Tijdens de show kon het publiek al swingend genieten van een onvervalst 60’s- en 70’s-soulrepertoire, waarbij de nummerkeuze, de choreografieën en het dramaspel het verhaal vertelden. Voor deze show is een warme samenwerking aangegaan met de Deventer soulband Soulfever, die ook na afloop van de show op onvermoeibare wijze het swingfeest vormgaf.

2005 - 2007: Dromen

De vierde grote show die we op de planken brachten is Dromen, een reizende voorstelling en gebaseerd op emoties die in dromen aan ons voorbij kunnen komen. De voorstelling werd van 2005 t/m 2007 in totaal 9 keer in Overijssel en Gelderland opgevoerd. Dromen was een zeer grote uitdaging voor Apropos, en de reacties uit het publiek waren lovend..

2002: Via Veritas

In april 2002 hebben we onze derde avondvullende show uitgevoerd. In deze show is Apropos op zoek gegaan naar De Waarheid; Via Veritas! Lang geleden heeft een Deventenaar met spirituele gaven, Derk genaamd, een aantal bedreigende voorspellingen gedaan. Deventer moest zich opmaken voor nare gebeurtenissen. Zelfs onze toenmalige burgemeester James van Lidth de Jeude was hierbij betrokken. Uitgerekend op de avond van de voorstelling dreigden deze voorspellingen uit te komen....

 

1999: Elementen in Equilibrium

In juni 1999 werd het tweede (bijna) nachtelijke avondvullende programma op de planken gezet. De elementen, water, lucht, aarde en vuur waren het thema; Elementen in Equilibrium. De voorstelling was speciaal geschreven voor de unieke locatie waar deze werd opgevoerd, het openluchttheater De Oxerhof op het landgoed Oxe tussen Deventer en Bathmen.

 

1997: Door!

De allereerste avondvullende voorstelling werd Door! In de Deventer Schouwburg kon ons publiek kijken en luisteren naar zang en dans, maar ook naar zelfgemaakte videoclips, bodypaint-acts en een kolossaal decor. Deze show vond plaats in 1997.

 

 

 

 

top