Karien van de Laak

Karien van de Laak

 

Karien geeft als regisseur richting aan de shows die binnen Apropsos zelf worden geschreven en ontwikkeld. Vanuit deze creatieve supervisie stuurt ze bij grote producties de diverse commissies aan. Ook heeft ze regelmatig overleg met choreografe, dirigente en hoofd productie om in een uitgebalanceerde combinatie van disciplines de shows zo goed mogelijk vorm te geven.

Ook verzorgt Karien de drama invulling met de groep. Met speelse opdrachten probeert ze de leden hun eigen creativiteit en expressie te laten ontdekken en ontwikkelen. Om mensen met elkaar te zien ‘shinen’ in een voorstelling die eerder alleen nog maar bestond als filmpje in het hoofd van de schrijvers, noemt ze als mooiste moment van het hele proces.

Zelf is Karien al van kinds af aan bezig met allerlei vormen van zang, dans en theater. Eerst ‘met de haarborstel voor de spiegel’, later bij de diverse verenigingen en gezelschappen. Vandaar ook dat ze, overtuigd van het belang van creativiteit en expressie, koos voor een opleiding tot creatief therapeut.

Bij zang- en danstheater Apropos zag ze haar verschillende passies gecombineerd tot één theatervorm, iets wat haar enorm aansprak. Later ontstond bij Apropos de mogelijkheid om zich vanuit haar affiniteit voor drama en programmavormgeving te ontwikkelen tot scriptschrijver en later regisseur. Taken die ze met enthousiasme uitvoert. Het meedoen blijft echter ook belangrijk, zodat je Karien zelf ook nog regelmatig als gewoon Apropos-lid op het podium voorbij kunt zien huppelen.

Tegenwoordig heeft Karien samen met Iris Jager een eigen jeugd zang- en danstheater (LInK!). Karien was voor de producties ‘MensBV’, ‘Ik was eens’ en ‘RE-US’ als regisseur actief voor Apropos.

top